Központi levelezés | EHA jelszó változtatás
Gyorslinkek (karok, egységek)
Keresés Részletes keresés

EDUROAM

Eduroam Logo Eduroam jelentése Education Roaming, egy intézményi szövetség, amely lehetővé teszi, hogy hallgatók és oktatók távolról hozzáférjenek a Campus erőforrásaihoz, akár a világ másik felén lévő intézményből. A hozzáférés ellenőrzése az otthoni intézménynél történik az eduroam együttműködés során kialakított RADIUS hierarchia segítségével.

Eduroam eredetileg európai kezdeményezésként indult, de mára világ méretűvé vált. A résztvevők teljes listájával és az európai hierarchiával kapcsolatban további információk a http://www.eduroam.org oldalon találhatóak.

Eduroam Magyarországon is egy RADIUS hierarchiával rendelkezik, amely hierarchia legfelső szintjén NIIF helyezkedik el, aki koordinálja és működteti ezt a szolgáltatást. Az NIIF 2006 eleje óta tagja a nemzetközi eduroam szövetségnek.

NIIF az eduroam kísérleti szolgáltatás kialakításához a Campus IPv6 projekt támogatását vette igénybe. A szolgáltatás 2008 novembere óta teljes jogú és felügyelt szolgáltatásként üzemel.

A nemzetközi részvételt, További eduroam intézményeket, és az eduroam továbbfejlesztését a GN2 JRA5 és SA5 illetve GN3 SA3 munkacsoportjában való együttműködés biztosítja.

Az EDUROAM WiFi használatához aktív hallgatói, vagy aktív dolgozói jogviszony szükséges!