Központi levelezés | EHA jelszó változtatás
Gyorslinkek (karok, egységek)
Keresés Részletes keresés

EDUROAM

eduroam logo

Jodgosult felhasználóink köre

Amennyiben ön a Pécsi tudományegyetem dolgozója, vagy hallgatója, és jogosult igénybe venni egyetemünk wifi szolgáltatásait, automatikusan létrehoztuk az Ön eduroam hozzáférési azonosítóját is. Az EDUROAM WiFi használatához aktív hallgatói, vagy aktív dolgozói jogviszony szükséges!

A felhasználó név és jelszó képzés szabájai

Az eduroam felhasználói neve az ETR-ben használatos felhasználói névből (általában EHA kód) és azt követöen a @tr.pte.hu karaktersorozatból áll.
pl.: KOJAAAX.PTE ehakódú felhasználó KOJAAAX.PTE@tr.pte.hu nevet kapja az eduroam rendszerben.
Jelszava megegyezik az ETR-ben használatossal. Amennyiben jelszót vált az ETR-ben az eduroam jelszó is változik!
Jelszavát kezelje titkosan, azt senkinek se adja át! Amennyiben tudja vagy sejti, hogy valaki visszaél felhasználói nevével és jelszavával, azonnal változtassa meg jelszavát az ETR felületen. Az incidenst jelentse be technikai ügyfélszolgálatunknál. Mivel az eduroam tagintézményei a forgalmi naplókat 2 hónapig kötelesek megőrizni, az incidensek felderítése ezen időtartam után kétséges.

Felhasználás szabályai

Az eduroam hozzáférését egyetemünk területén az egyetemen érvényes wifi használati szabályok mellett veheti igénybe, míg más eduroam tagintézmények területén az adott intézet eduroam vendég felhasználójaként használhatja.
Más eduroam tagintézményekben való használat során be kell tartani a házigazda intézmény vendégek számára meghatározott szabályait, az eduroam felhasználói szabályait és a PTE wifi felhasználási szabályait is.

A szabályok megszegése szankciókat vonhat maga után!
Amennyiben önt eltiltják az eduroam tagintézmények hálózatainak használatától, automatikusan kizárjuk egyetemi wifi hálózatunk felhasználói közül is.

Személyes adatok kezelése

Az eduroam hálózat használata során olyan adatok keletkeznek, melyek lehetővé teszik az Ön egyértelmű azonosítását. Ezen adatokat mind az igénybevétel helyén (az a tagintézmény, ahol Ön vendég), mind a PTE mint anyaintézmény területén az üzemeltetők naplózzák,minimum 2 maximum 6 hónapig megőrzik. Az üzemeltetők az Ön személyes adatait - a törvényben meghatározott esetektől eltekintve - harmadik félnek nem adják ki, de fenntartják a jogot, hogy biztonsági incidensek felderítése során a naplótartalmakat összevessék, az eljárásban felhasználják.

Felhasználás módja

Egyetemünk területén az "eduroam" SSID hirdetve van, WPA2 AEP vagy TKIP kódolással biztosított hálózati szolgáltatást nyújt.
Minden felhasználónk szabadon választhat a fenti kódolások közül, felhasználónévként teljes eduroam loginnevét, jelszóként ETR jelszavát adja meg.
Az "eduroam" SSID-vel azonosított wifi hálózatunk azonos szolgáltatásokat nyújt mint a PTE-PUBLIC, de a forgalom titkosított, ami valamelyes biztonságot ad kritikus adataink nak.